تفاوت ولتاژ اولیه و ثانویه
تفاوت ولتاژ اولیه و ولتاژ ثانویه محدوده های معینی از سطح ولتاژ هستند. برای تعیین اینکه کدام ولتاژ برای عملیات های مختلف مناسب تر است، درک تفاوت بین ولتاژ بالا، ولتاژ متوسط و ولتاژ پایین ضروری است. بنابراین در این قسمت به بررسی محدوده های مختلف ولتاژ و تفاوت آنها می پردازیم.
مطمئن شوید که تا انتها ادامه می دهید تا بهترین محدوده ولتاژ را برای لوازم خانگی خود بیاموزید. ما اغلب وقتی در مورد برق صحبت می کنیم اصطلاح “ولتاژ” را می شنویم. به عبارت ساده تر، ولتاژ به عنوان توانایی ایجاد جریان الکتریسیته و راه اندازی دستگاه های الکترونیکی توصیف می شود.
بخش اول: محدوده ولتاژ اولیه (High Voltage)
محدوده ولتاژ اولیه معمولا بالای 100 کیلو ولت تا 345 کیلو ولت است. ولتاژ بالا برای انتقال مستقیم انرژی برق از نیروگاه استفاده می شود زیرا راندمان انتقال را در مسافت بیشتر افزایش می دهد. ولتاژ اولیه قوانین خاصی برای الزامات ایمنی دارد. علاوه بر این، از انواع ترانسفورماتورها برای تبدیل ولتاژ اولیه به ولتاژ ثانویه برای توزیع برق خانگی استفاده می شود.
بخش دوم: محدوده ولتاژ ثانویه - ولتاژ متوسط (Medium Voltage)
محدوده ولتاژ متوسط در شرکت های مختلف تامین کننده متفاوت است اما محدوده معمولی بالای 1 کیلو ولت تا 100 کیلو ولت است. ولتاژهای تغذیه متوسط اغلب در کارخانه ها و مجتمع های صنعتی بزرگ که نیاز به انرژی الکتریکی زیادی دارند استفاده می شود.
معمولا صنایع از سیستم های ولتاژ متوسط به عنوان منبع تغذیه خوداستفاده می کنند. آنها پست های اولیه و ثانویه دارند که از آنها برای توزیع برق در سراسر تاسیسات استفاده می کنند.
بخش سوم: محدوده ولتاژ ثانویه - ولتاژ پایین (Low Voltage)
حال این سوال اساسی مطرح می شود که ولتاژ پایین چیست؟ ولتاژهای پایین معمولاً به عنوان ولتاژهای زیر 1000 ولت تعریف می شوند. علیرغم این که محدوده ولتاژ پایین ایمن تر به نظر می رسد، لازم است در هنگام تماس با برق اقدامات احتیاطی انجام شود. خطا های انسانی می تواند منجر به تصادفات متعدد و ایجاد خسارت شود.
ولتاژهای پایین بیشتر در مصارف داخلی پاساژ ها و مصارف اداری استفاده می شود، جایی که محدوده 100 تا 240 ولت منبع تغذیه برای راه اندازی تمام لوازم الکترونیکی در خانه از طریق این محدوده از ولتاژ است. با این حال، مناطق تجاری نیز از محدوده ولتاژ پایین استفاده می کنند.
بخش چهارم: تفاوت های اصلی بین ولتاژ اولیه و ولتاژ ثانویه
ما قبلاً در مورد تفاوت های ولتاژ پایین، متوسط و بالا در بخش های قبلی صحبت کرده ایم. در این بخش با تعاریف مختلف به تفاوت های اصلی بین ولتاژهای بالا، متوسط و پایین می پردازیم.
اقدامات ایمنی
هنگام کار با هر نوع برق اعم از ولتاژ بالا، ولتاژ متوسط یا ولتاژ پایین باید اقدامات ایمنی انجام شود. حتی اگر ولتاژ پایین به طور قابل توجهی ایمن تر از ولتاژ متوسط یا بالا تلقی می شود، به همان اندازه ضروری است که هنگام کار با تجهیزات ولتاژ پایین اقدامات احتیاطی انجام شود. به عنوان مثال، آزمایش تجهیزات در دستگاه های ولتاژ پایین زمانی که آنها در حال کار هستند انجام می شود. در این شرایط کاربران باید صلاحیت کافی برای انجام کار را داشته باشند. آنها باید روش های ایمنی را برای کنترل ولتاژ پایین برای جلوگیری از حوادث ناگوار بدانند. در مورد ولتاژ متوسط و بالا، خطر برق گرفتگی بالاتری وجود دارد و همچنین می تواند باعث آسیب شدید به ظرفیت کاری در این مناطق با ولتاژ بالا شود. برای جلوگیری از حادثه، توصیه می شود از دستکش ایمنی، محافظ صورت و کفش ایمنی استفاده کنید. همچنین دستورالعمل های ایمنی شرکت را برای جلوگیری از هر گونه آسیب رعایت کنید.
علاوه بر این، ولتاژ اولیه برای موجودات زنده بسیار مضر است. استاندارد NFPA 70E بیان می کند که حتی ولتاژهای بیشتر از 50 نیز بالا در نظر گرفته می شوند و باید با احتیاط رفتار کرد. شدت آسیب الکتریکی به مقدار ولتاژ اعمال شده و مدت زمان صرف شده در تماس با آن بستگی دارد. بنابراین، هنگام برخورد با منبع برق با ولتاژ بالا، همیشه توصیه می شود اقدامات احتیاطی را انجام دهید.
کابل ها و تجهیزات
کابل ها و تجهیزات برق برای فشار ضعیف و فشار قوی وجود دارند. کابلها و تجهیزات ولتاژ متوسط تحت همان دسته ولتاژ بالا قرار میگیرند. به عنوان مثال، کابل های ولتاژ پایین معمولا برای دستگاه های الکترونیکی کوچکتر مانند موبایل و شارژر لپ تاپ استفاده می شود. آنها برای انتقال جریان کم در نظر گرفته شده اند. این بدان معناست که آنها درجه کمتری از شوک الکتریکی دارند. کابل ها و تجهیزات فشار متوسط یا فشار قوی برای عملیات ماشین آلات سنگین مورد استفاده در صنایع طراحی شده اند. به دلیل داشتن ولتاژ بالا خطر برق گرفتگی در این محدوده بیشتر حس می شود. با این حال، در انتقال برق به مسافت های طولانی ولتاژ بالا کارآمدتر هستند.
خطر قوس(جرقه)
هنگام کار با برق، باید بیشتر مراقب باشید زیرا همیشه احتمال برق گرفتگی وجود دارد. هر محدوده ولتاژی می تواند منجر به فلاش قوس شود. این می تواند زمانی که شکاف هایی در مسیر الکتریکی وجود داشته باشد یا ولتاژ برای سیستم خیلی زیاد باشد، اتفاق بیفتد. پتانسیل انفجار و آسیب جدی به زندگی انسان وجود دارد. به دلیل جریان های خطا، ولتاژهای پایین خطر فلش قوس الکتریکی بیشتری دارند. با این حال، هنگام کار با ولتاژهای متوسط و بالا، احتیاط شدید لازم است، که همچنین خطر بیشتری برای فلاش قوس دارند.
انتقال
برای انتقال برق از یک مکان به مکان دیگر، ولتاژ اولیه مورد نیاز است زیرا انتقال انرژی الکتریکی در فواصل طولانی با ولتاژ اولیه بالا کارآمد است. در بیشتر موارد، ولتاژ بالا توسط ترانسفورماتورها به ولتاژ متوسط برای مصارف صنعتی و ولتاژ ثانویه یا ولتاژ پایین برای مصارف خانگی توزیع و کاهش می یابد.
هزینه
ولتاژ پایین به طور قابل توجهی ارزان تر از ولتاژ متوسط یا بالا است. هزینه ولتاژ پایین به نوع کابل های مورد استفاده بستگی دارد، اما نصب آن آسان تر است. سپس دوباره، ولتاژ متوسط یا بالا حاوی انرژی بیشتری است و متعاقباً به پیوندها و حفاظت اضافی نیاز دارد، به همین دلیل است که گرانتر از ولتاژ پایین است.
بخش پنجم: بهترین ولتاژ برای خانه چیست؟
به طور کلی، محدوده منبع تغذیه ولتاژ 100 تا 220 ولت برای مصارف خانگی منتقل می شود. بسته به شرایط تغذیه و بار، متوسط ولتاژ 24 ساعته باید 120 ولت باشد و محدوده بین 117 تا 123 ولت در بیشتر مواقع عملکرد بهتری را ارائه می دهد. این محدوده در دسته محدوده ولتاژ پایین قرار می گیرد. از این رو، ولتاژ ثانویه پایین بهترین ولتاژ برای مصارف خانگی است.
بخش ششم: نتیجه گیری
ولتاژهای مختلف اهداف مختلفی را دنبال می کنند. همیشه توصیه می شود در هنگام برخورد با برق بدون در نظر گرفتن هر محدوده ولتاژ، اقدامات احتیاطی را انجام دهید. با این حال، ولتاژ اولیه بالا یا متوسط نیاز به اقدامات ایمنی بیشتری دارد. سیستمهای ذخیرهسازی انرژی با ولتاژ اولیه بالا به یک ضرورت برای کارهای اولیه خانگی تبدیل شدهاند. آنها برای تبدیل ولتاژ بالا به ولتاژ پایین برای راه اندازی لوازم خانگی روزانه و ارائه بهترین نتایج استفاده می شوند.