بلاگ

میکروخازن چیست؟

میکروخازن

برای درک میکروخازن، ابتدا باید بدانیم خازن چیست. به زبان ساده، خازن یک قطعه الکترونیکی است که میتواند انرژی الکتریکی را به صورت بار الکتریکی ذخیره کند و در زمان نیاز آن را آزاد کند. فکر کنید به یک سد کوچک که آب (انرژی) را پشت خود نگه می دارد و در صورت لزوم، آن را رها می‌ کند. خازن‌ ها هم همین کار را با الکترون‌ ها انجام می‌ دهند. این فرآیند ذخیره‌ سازی و آزادسازی، پایه‌ ی اصلی خازن‌ گذاری در هر مداری است.

حالا بیایید کلمه “میکرو” را اضافه کنیم. “میکرو” به معنای بسیار کوچک است. پس، میکروخازن یعنی خازنی با ابعاد بسیار ریز، در حد میکرومتر (یک میلیونیم متر) یا حتی نانومتر (یک میلیاردیم متر). این ابعاد کوچک به آنها اجازه میدهد تا در فضاهای بسیار محدود، مانند تراشه‌ های سیلیکونی پیچیده، جا بگیرند و وظایف حیاتی را انجام دهند. حتی در مقیاس بزرگ‌ تر، مجموعه‌ ای از خازن‌ ها برای اهداف خاص، مانند جبران توان راکتیو در صنعت، به صورت یک بانک خازنی عمل می‌ کنند که نمونه‌ های میکرو نیز میتوانند بخشی از آن باشند.

میکروخازن یا خازن ستاره چیست؟

میکرو خازن چیست؟ کاربردها

میکروخازن های optimizer نمونه بروزشده از بانک های خازنی قدیمی هستند که می توانند بدون نیاز به کنتاکتور و رگولاتور اصلاح ضریب را انجام دهند. این سیستم همانند کلیه بانک های خازنی جهت تامین توان راکتیو و حذف جرائم حاصل از بار راکتیو طراحی شده است. اما سوال اصلی اینجاست، چگونه؟!

میکروخازن ها به گونه ای طراحی شده اند که، می توانند علاوه بر نصب مجزا به صورت محلی هم درکنار مصرف کننده قرار بگیرند. و جبران سازی را از محل مصرف انجام دهند. این امر در کاهش تلفات و آمپر عبوری از کابل ها، کلید، کنتاکتور و شبکه داخلی توزیع برق موثر است.

تغییر مدار داخلی از حالت مثلث به ستاره ولتاژ سر خازن را از 380 ولت به 220 ولت کاهش داده است. در مدار ستاره تغییرات لحظه ای ولتاژ تاثیری در عملکرد دستگاه نخواهد داشت.

ضرورت استفاده از میکروخازن optimizer

از لحاظ اقتصادی، با توجه به هزینه های بالای مصرف برق، انجام هرگونه هزینه جهت حذف و یا کاهش مبالغ پرداختی، نه تنها هزینه نبوده بلکه نوعی سرمایه گذاری تلقی می شود.  میکروخازن های اپتیمایزر می توانند در مصرف برق صرفه جویی کنند و مبلغ پرداختی قبض برق بکاهند.

استفاده از میکروخازن های اپتیمایزر می تواند با توجه به حدف جرائم راکتیو و کاهش تلفات در مصرف برق صرفه جویی نموده و مبلغ پرداختی قبض برق را کاهش دهد.

فواید استفاده از خازن های optimizer

  • کاهش توان مصرفی راکتیو ، ظرفیت جریان دهی کابل ها را بالا برده و میتوان از کابل های ارزان تر استفاده کرد (سطح مقطع کمتر)
  • کاهش جریان مصرفی و به تبع آن کاهش جریان عبوری کابل و کاهش دمای کابل برق که منجر به کاهش تلفات اکتیو می شود.
  •  میکروخازن ها می توانند بر خلاف بانک خازن قدیمی به صورت دائم در مدار قرار گیرند.
  • قابلیت نصب در کنار مصرف کننده.
  • قابل نصب در کنار بانک خازن (به صورت کمکی)
  • مقاوم در برابر شرایط نامطلوب نظیر شرایط هارمونیکی یا گرد و غبار و دمای بالا
  • طول عمر بالا به دلیل تغییر در مدار داخلی و نوع متریال استفاده شده.
  • بعد از نصب سیستم های اپتیمایزر، تولیدی شرکت بهنیکو از پشتیبانی کارشناسان اختصاصی استان مربوطه جهت کنترل ماهانه دائم برخوردار خواهید شد.
  • کلیه مشاوره های ممکن در زمینه بهبود شرایط قبض برق واحد مربوطه بصورت تخصصی به مشتری ارائه می گردد.
مشاوره

 

خازن های optimizer (میکروخازن) به دلیل مقاومتی که در برابر شوک ها و نوسانات و هارمونیک دارند دارای طول عمر چند برابری نسب به خازن های معمولی هستند. این دستگاه به مدت 24 ماه از تاریخ نصب در محل دارای گارانتی تعویض بی قید و شرط بوده همچنین 10 سال پس از انقضای تاریخ گارانتی تعویض دارای خدمات و پشتیبانی با حداقل هزینه میباشد.

تغییر مدار داخلی از حالت مثلث به ستاره ولتاژ سرخازن را از 380 ولت به 220 ولت کاهش داده است. در مدار ستاره تغییرات لحظه ای ولتاژ تاثیری در عملکرد دستگاه نخواهد داشت.

از کجا سر و کله میکروخازن‌ ها پیدا می‌ شود؟

حالا که می‌ دانیم چرا میکروخازن‌ ها مهم‌ اند، بیایید ببینیم این قهرمانان کوچک در کدام قسمت‌ های زندگی ما نقش‌ آفرینی می‌ کنند:

گوشی‌ های هوشمند و تبلت‌ ها:

در هر بخش از این دستگاه‌ ها، از صفحه نمایش لمسی گرفته تا پردازنده و دوربین، میکروخازن‌ ها برای فیلتر کردن نویز، تثبیت ولتاژ و ذخیره‌سازی موقت انرژی به کار می‌روند. آن‌ها اطمینان می‌دهند که گوشی شما بدون مشکل و روان کار کند.

کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ ها:

در مادربرد، کارت گرافیک، پردازنده و حافظه، میکروخازن‌ ها وظیفه تأمین ولتاژ پایدار و حذف نویز را بر عهده دارند. بدون آن‌ ها، کامپیوتر شما نمی‌ توانست به این سرعت و پایداری کار کند.

خودروهای هوشمند:

از سیستم‌ های ناوبری و سرگرمی گرفته تا سنسورهای پیشرفته و سیستم‌ های کنترل موتور، میکروخازن‌ ها نقش کلیدی در عملکرد صحیح این قطعات ایفا می‌ کنند. پایداری آنها در برابر تغییرات دما و لرزش برای ایمنی و عملکرد خودرو بسیار مهم است.

تجهیزات پزشکی:

در دستگاه‌ های حیاتی مانند ضربان‌ ساز قلب، دستگاه‌ های تصویربرداری پزشکی و ابزارهای جراحی رباتیک، دقت و قابلیت اطمینان حرف اول را می‌ زند. میکروخازن‌ ها با ارائه عملکرد پایدار و دقیق، نقش حیاتی در سلامت انسان ایفا می‌ کنند.

اینترنت اشیا (IoT):

با گسترش دستگاه‌ های هوشمند متصل به اینترنت، از ترموستات‌ های هوشمند گرفته تا سنسورهای پوشیدنی، نیاز به قطعات کوچک و کم‌ مصرف بیش از پیش حس می‌ شود. میکروخازن‌ ها امکان ساخت این دستگاه‌ ها را فراهم می‌ کنند.

انرژی‌ های تجدیدپذیر:

در پنل‌ های خورشیدی و توربین‌ های بادی، میکروخازن‌ ها به صاف کردن جریان برق و بهینه‌ سازی تبدیل انرژی کمک می‌ کنند، که باعث می‌ شود سیستم‌ های انرژی تجدیدپذیر کارآمدتر و پایدارتر باشند.

تماس با بهنیکو برای سفارش و خرید بانک خازنی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *